Utorak, 10 Listopad 2023 11:51

Stolnotenisačice Požege u 2. kolu Superlige poražene od Varaždina i TIS Zagreba

ZAGREB / POŽEGA - Kod djevojaka 2. kolo Superlige je bilo nepotpuno jer će se dva susreta odigrati naknadno. Točnije, derbi dr. Časl i Aquaestil se igra 18. listopada u 18 sati, a susret dr. Časl i Zagreb 19. listopada, ali s još nepoznatom satnicom.

Varaždin je upisao prve pobjede ove sezone i to na gostovanju kod Mladosti iz Petrinje (3:0) i Požege (3:0). Očekivane pobjede Varaždinki, a pritom su bile iznimno uvjerljive. Šest susreta i sve pobjede u tri seta. Prvi nastup za gošće ostvarila je i Indijka Kheya Ketan Shah te je pritom bila bolja od Ane Murat s 3:0, dok je s Laurom Ambruš totalno dominirala.

U gostima kod Mladosti iz Petrinje i Požege uvjerljiv je bio i TIS, koji nakon tri kola ne zna za poraz, kao ni njihova prva igračica Ida Jazbec. Protiv Požege gošće iz Zagreba su ispustile meč, Nikolina Raguž je s 3:0 svladala Brunu Gučin, a protiv Petrinjki sve je riješeno u tri meča. U tom trećem susretu je bilo i najneizvjesnije, ali ovog puta Gučin je slavila i to nad Gojković s 3:2 (5, -3, 8, -7, 10).

Aquaestil je dva boda očekivano tržio na gostovanju kod Mladosti (3:0). Gošće su bile vrlo raspoložene, pogotovo obitelj Han Vukelja, mama Xue i kćer Leeloo, dok je Amerikanka Amy Wang imala poteškoća s Brunom Borovec. Prvi set je slavila s 13:11, a potom je naša juniorska reprezentativka uzela dva seta na 8 i 9. Ipak, da se ne dogodi ogromno iznenađenje Wang je sljedeća dva seta osvojila s 11:6 i 11:7. Naime, riječ je o igračici koja drži 32. mjesto na svijetu i to bi za Borovec bio ogroman skalp. Inače, u obračunu mladih reprezentativki Leeloo je s glatkih 3:0 bila bolja od godinu starije Victorije Pustaj. Aquaestil ima gusti raspored u nadolazećim danima, kao što smo ranije spomenuli uskoro ide u goste kod dr. Časlu, a već dva dana kasnije čekaju ga dvoboji u gostima kod Varaždina i TIS-a.

Mladostašice su utjehu pronašle u Zagrebu, kojeg su pobijedile s 3:1. To je bio meč u kojem su se nadigravale ponajbolje mlade hrvatske i slovenske reprezentativke. Domaću ekipu predvodila je Dora Ćosić koja je s 3:1 bila bolja od Zrinke Rebić, a kasnije i od Slovenke Sare Tokič (3:1). Za razliku od meča s Aquaestilom, ovog puta Pustaj je bila bolja od kolegice iz reprezentacije, a svladala je godinu dana mlađu Franku Miškić s 3:1. Jedini meč za gošće osigurala je Tokič pobijedivši Borovec s 3:1.

U narednom, 3. kolu STK Požega je slobodna, a u 4. kolu će požeške stolnotenisačice gostovati  u Zagrebu kod HASTK Mladost i kod STK dr. Časla (subota, 11. 11.). 

 

(www.hsts.hr)

Pročitano 218 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 10 Listopad 2023 12:27