Utorak, 10 Listopad 2023 12:01

Stolnotenisači Požege u 2. kolu Superlige poraženi na gostovanju kod Libertas Marinkolora u Dubrovniku

ZAGREB / DUBROVNIK - U 2. kolu Superlige stolnotenisača po dvije pobjede ostvarili su STK Zagreb, GSTK Zagreb i Libertas Marinkolor.

Svakako najviše zadovoljstva ima STK Zagreb koji je slavio u derbiju kola nad Starrom (3:2). Obje momčadi sanjaju naslov prvaka i svaka pobjeda je važna. Varaždinci su bili korak do pobjede, vodili su 2:0 na gostovanju na Velesajmu, ali u prilično neizvjesnom dvoboju domaćin se uspio izvući i ostati neporažen.

Varaždinci su poveli na krilima Ređepa, koji je nadoknadio vodstvo Borne Peteka te slavio s 3:2 (-10, 7, -7, 7, 7), a potom je Indijac Divyansh Srivastava s 3:1 nadigrao Tomislava Kolareka. No, stvar za zagrebaše je spasio Luka Zlatkov koji je gubio 2:1 od Rine Vidana, no zadnja dva seta je dobio u fiksu (-7, 6, -7, 9, 11). U tom ritmu nastavio je i Petek koji je nakon pet setova svladao Srivastavu (9, -9, 7, -11, 8), a za potpuni preokret pobrinuo se Kolarek.

U dvoboju najiskusnijih igrača obje momčadi Kolarek je s 3:1 nadigrao Ređepa. U drugom susretu ovog kola Zagreb je s 3:1 nadigrao Veliku Goricu. Kod domaćina priliku je dobio Gabrijel Marjanović, a u tom meču su gosti osvojili jedini bod za koji je zaslužan bio Martin Petrović. Kod 2:1 za Zagreb Borna Petek i Lovro Zovko su imali neizvjestan dvoboj. Zovko je vodio 2:1, no nakon što je Petek uzeo četvrti set sa 16:14, dominirao je u odlučujućem setu, koji je završio s 11:6.

Starr iz Zagreba nije otišao praznih ruku, slavili su kod Marathona (3:1), ali logično da to nije potpuno ispralo gorak okus nakon susreta na Velesajmu. No, razloga za slavlje je imala Gorica, koja je u ovom kolu upisala prvu pobjedu sezone. I to baš u gostima kod Marathona s kojima su lani vodili bitku za ulazak u viši rang. Tada su u oba susreta Goričani bili poraženi (4:0, 4:2). Zanimljivo, Marathon je od tada jači za Roka Tošića i Luku Matešu, Gorica za Lovra Zovka, ali ovog puta Goričani su osigurali tijesnu, ali dva boda vrijednu pobjedu (3:2). Domaćina je očekivano predvodio Tošić, koji je glatko dobio svoja dva susreta. No, u ostalim susretima domaća momčad je osvojila tek set. Marko Habijanec, Lovro Zovko i na kraju Martin Petrović su kapitalizirali dobar dan i proslavili prve bodove. I uzvratili Marathonu za lanjske poraze.

U dobrom ritmu je i GSTK Zagreb, koji na kontu ima maksimalne tri pobjede. I to protiv tri neugodne momčadi. Nakon oslabljene Pule na otvaranju sezone, sada su nadigrali Split (3:1) i Donat (3:1). Mladi reprezentativci Leon Benko i Ivan Hencl su zasad u odličnoj formi i ne znaju za poraz, a kada je tako onda je očito da zagrebaši nižu pobjede. Zanimljiv obračun nas čeka u sljedećem kolu kada će STK Zagreb ugostiti GSTK Zagreb (22. listopada u 11 sati).

Ako nisu slavili u Zagrebu, dalmatinski klubovi su bodove upisali u Puli. Donat je imao lakši posao jer su slavili uz tek dva izgubljena seta. I to je bilo u trećem meču kada je Danijel Mijatović okrenuo vodstvo Doriana Kuzmića (-9, 9, -10, 9, 10). Dobra izvedba Zadrana za prvu pobjedu ove sezone protiv oslabljenih Puljana. Splićani su drugu pobjedu ove sezone osigurali tek nakon pet mečeva. Najzaslužniji za to bio je Aleks Krstevski, koji je dobio Ivana Zeljka (3:0) i Vedrana Bakača (3:2).

Možda je domaćin mogao nešto više, pogotovo jer su vodili 1:0, a potom je Dorian Kuzmić vodio 2:1 Bakača. No, iskusniji Splićanin je režirao preokret i slavio pet set u fiksu (10, -6, -8, 7, 10). Pula nakon tri kola ima tri poraza, ali imaju i opravdanja za to. U prvom susretu nisu imali Krstevskog i ozlijeđenog Staceya, a sada im se vratio Krstevski, ali su ostali bez bolesnog Luke Martineka. U 1. kolu su bili slobodni, a već u sljedećem su najavili pohod na novu titulu.

Branitelj naslova Libertas Marinkolor je ugostio slavonske momčadi, slavio je nad Vodovodom (3:0), koji je igrao bez Mihaljevića i Lozušića, te Požegom (3:0). Protiv Osječana Banek je namučio Japeca, ali iskusni 'Pitur' je slavio s 3:2 (8, -10, -6, 14, 4). Protiv Požege Pituri nisu ispustili niti set.

U 3. kolu STK Požega će gostovati kod STK Starr u Varaždinu (21. 10.) i kod HSTK Velika Gorica (22. 10.).

(www.hsts.hr)

Pročitano 212 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 10 Listopad 2023 12:28