Utorak, 17 Listopad 2023 11:43

Članica PLK Body Art Požega Magdalena Farina kao kadetska reprezentativka Hrvatske osvojila 6. mjesto na Europskom prvenstvu u powerliftingu u Budimpešti

POŽEGA – U Budimpešti (Mađarska) je od 10. do 13. listopada održano Europsko prvenstvo za kadete i juniore u powerliftingu i to u IPF federaciji, najjačoj svjetskoj i jedinoj priznatoj federaciji u Hrvatskoj. Na ovom natjecanju nastupila je i Magdalena Farina, članica Powerlifting kluba Body Art Požega.

Magdalena je imala sjajan nastup i kao kadetska reprezentativka Hrvatske osvojila odlično 6. mjesto.i to s novim osobnim rekordima u sve tri discipline pa tako i u totalu. Sedamnaestogodišnja Magdalena podignula je 130 kilograma u čučnju, 52,5 kilograma u bench presu i 165 kilograma u mrtvom dizanju. Total 347,5 kilograma.

 - “Ponosna sam i sretna zbog ulaska u reprezentaciju, jer to mi je velika potvrda da smo u jako malo vremena postigli jako puno i dogurali daleko.Moji snovi i želje? Uvijek pobijediti sebe, sebi dokazati da mogu, na svakom treningu i natjecanju biti što bolja i snažnija i tada će i rezultati biti vrhunski.” -  izjavila je Magdalena za slavonski.hr prije odlaska na ovo veliko natjecanje na zadnjem trening sa svojim trenerom Robertom Međugorcem. 

Magdalena Farina je najbolja kadetkinja u Powerliftingu za prošlu i ovu godinu u Hrvatskoj, a takvi rezultati otvorili su joj vrata u reprezentaciju Hrvatske. Nakon samo dvije godine bavljenja jednim od najtežih atletskih sportova mlada je Brođanka, učenica Ekonomsko-birotehničke škole, na domaćoj sceni u svojoj kategoriji ostvarila i osvojila sve što se moglo osvojiti. Nastup u Budimpešti bio je njen prvi izlazak na međunarodnu scenu

Ljubav prema ovom sportu počela je njegovati uz roditelje s kojima je napravila prve korake u teretani, nastavilo se to i u srednjoj školi gdje je ubrzo njen potencijal došao do izražaja, a sljedeći korak je bio stići do trenera koji takav potencijal zna kvalitetno usmjeriti ka izvrsnim rezultatima, povjerila se Magdalena.

- “Ovo se sport kojem je temelj tjelesna snaga, ali ipak, sve je u glavi, potrebno je postići sklad mentalnog i tjelesnog. I sve je rad, trud i disciplina, kad se to složi lako je podići težinu koja i dvostruko pa i više nadilazi tvoju vlastitu.” 

Dodala je kako su natjecanja vrlo važna, ne toliko zbog rezultata koliko kao mjerilo za daljnji rad i kolika je važnost trenera. - ” U teretani, na treninzima radite sami s trenerom. Na natjecanjima taj rad dobiva ocjenu, natjecanja su pokazatelj jeste li na pravom putu. Važno je naglasiti kako ovaj sport donosi mnoge dobrobiti za pravilan razvoj ne samo tijela, skladnih mišića, već i duha – i mentalno postajete jači, smireniji, s boljom perspektivom na životne izazove. Stoga, moja preporuka svim djevojkama i mladićima koji razmišljaju o ovom sportu – treba se odvažiti, krenuti i biti uporan i discipliniran. Rezultati će brzo doći. Ponosna sam i sretna zbog ulaska u reprezentaciju, jer to mi je velika potvrda da smo u jako malo vremena postigli jako puno i dogurali daleko.Moji snovi i želje? Uvijek pobijediti sebe, sebi dokazati da mogu, na svakom treningu i natjecanju biti što bolja i snažnija. Trener mi puno znači.”

A trener koji puno znači, nije skrivao ponos i zadovoljstvom Magdaleninim uspjehom : - “Pripreme su odrađene odlično i ovo je njen prvi izlazak na veliku scenu. Nije nam prioritet veliki rezultat, jednostavno želimo “probiti led” na međunarodnoj sceni, jer u Hrvatskoj je u dvije godine natjecanja već najbolja kadetkinja i vrijeme je da napravi taj dodatni korak naprijed. Kao trener sam iznimno ponosan na njen rezultat i drago mi je što Body Art ponovo ima sjajnu natjecateljicu i jaku kadetkinju Hrvatske koja je članica hrvatske reprezentacija. Magdalenu odlikuje velika volja jer Powerlifting je iznimno težak atletski sport, koriste se tri osnovne discipline – čučanj, potisak s klupe i mrtvo dizanje i nije sport koji bi na prvi pogled izgledao ženstven, ali iznimno pomaže u ženstvenosti. Naša Magdalena je skinula lijepu kilažu, a kada se netko bavi tim sportom razvija se i kao osoba i u fizičkom smislu. Doista, težak je to sport, teško je trenirati, teško pobjeđivati samu sebe, to je najteže, ali ona to, uz snažnu volju, radi sjajno i iz natjecanja u natjecanje napreduje. Nakon samo dvije godine sudjelovanja u sportu došla je do vrhunskih rezultata i uvjereni smo da će tako biti i dalje.” - izjavio je trener Robert Međugorac za slavonski.hr. 

 

(izvor : slavonski.hr)

Pročitano 288 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 17 Listopad 2023 12:05