Petak, 20 Listopad 2023 11:50

U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc postavljene nove stolice na tribinama Jug i Istok

POŽEGA - Djelatnici Požeškog športskog saveza u ponedjeljak, 16. listopada, počeli su s postavljanjem novih stolica u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Prvo su postavljene nove stolice na tribini Jug (iza gola), a danas je dovršen i kompletan Istok. Narednog tjedna bit će zamijenjene stolice i na tribini Zapad. Ukupni kapacitet dvorane kad se postave sve stolice bit će 1060 sjedećih mjesta. 

Stare stolice su postavljene još davne 1979. godine, bile su narančaste boje dok su nove plave boje. Nakon demontaže starih sjedalica prebojane su u sivo sve stepenice na koje se montiraju nove stolice koje će djelatnici Saveza lakše održavati jer su direktno pričvršćene za beton odnosno nemaju nosače kao stare. 

Montaža novih sjedalica je završetak kompletne obnove dvorane koju su Grad Požega i Požeški športski savez odradili tijekom 2023. godine. Početkom godine je odrađena kompletna zamjena rasvjete novom energetski učinkovitom LED rasvjetom s ciljem smanjenja i optimizacije potrošnje električne energije.

Tijekom srpnja i kolovoza odrađeni su radovi na uređenju parketa u velikoj dvorani Sportske dvorane Tomislav Pirc. Na izvornom parketu iz 1979. godine čija je kvaliteta još uvijek dobra napravljena je treća kompletna sanacija podloge koja je i dalje među najboljima u državi za odigravanje dvoranskih sportova. U protekle 44 godine taj parket se dva puta brusio i uređivao, a sada je to napravljeno i treći put. Krajem rujna su okrečeni i zidovi velike dvorane.

Sportska dvorana Tomislav Pirc tako je dobila novi, osvježeni izgled. Požeška dvorana i dalje je među najljepšima u državi iako se u njoj povijest požeškog sporta ispisuje još od davne 1970. godine kada su počeli radovi na postavljanju krovne konstrukcije i zatvaranju tadašnjeg Stadiona malih sportova u Grabriku da bi 1974. bio potpuno zatvoren te je prerastao u modernu, višenamjensku Sportsku dvoranu Grabrik (od 13. 05. 2015. službeni naziv je Sportska dvorana Tomislav Pirc).

Stadion malih sportova u Grabriku izgrađen je 1961. godine. Uz košarkaše i rukometaše na tom stadionu nastupali su tenisači, stolnotenisači, hokejaši, klizači, koturaljkaši, a koristili su ga i ostali požeški sportaši. Stadion malih sportova dobio je 1964. godine asfaltnu podlogu, a 1965. izgrađene su svlačionice.

Pročitano 524 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 20 Listopad 2023 12:12