Ponedjeljak, 23 Listopad 2023 08:19

Matej Jaroš postao prvak Hrvatske u cross countryu za 2023. i osvojio "Zlatnu kacigu" za treći naslov prvaka Hrvatske u nizu

BEDEKOVČINA - U subotu 21. listopada 2023. godine, u Bedekovčini, je održana posljednja utrka prvenstva Hrvatske u cross countryu. Matej Jaroš, koji i ove sezone vozi CC, pobijedio je u obje utrke dana u najjačoj klasi GOLD, te time potvrdio naslov prvaka Hrvatske za 2023. godinu.

Prije ove utrke, Jaroš je također bio najbrži i na prethodne dvije utrke, a koje su se održale u Jastrebarskom i Rakovom Potoku. Važno je reći da je ovo Jarošu treći naslov zaredom, pa je samim time osvojio i trofej Zlatne kacige, a koji se dodjeljuje vozačima koji su naslov prvaka osvojili tri puta u nizu.

Još jedna zanimljivost koju je važno spomenuti, a koja će Jarošu zasigurno uveličati sve silne naslove i trofej koji mu zasigurno znači, je to da je uspio je postati prvak Hrvatske bez vlastitog motora, a što znači da nije mogao obavljati niti potrebne treninge na motociklu. Ovakva praksa Jarošu nije strana jer je nažalost to bio primoran raditi i prijašnjih godina.

Motor za utrke je unajmio te je pokazao svoje znanje i iskustvo i u disciplini koja mu nije primarna, a motocross, u kojem se već davnih dana pokazao i dokazao, je nažalost i dalje pod upitnikom i za sljedeću sezonu jer podrške sponzora i dalje izostaju. Nadamo da će se preko zime ipak nešto dogoditi, a sve kako bi se Jaroš mogao vratiti motocrossu i pokazati novim „klincima" da i dalje nije za mirovinu!

(034portal.hr)

Pročitano 245 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Listopad 2023 13:28