Srijeda, 25 Listopad 2023 09:21

Postavljene nove sjedalice na svim tribinama Sportske dvorane Tomislav Pirc

POŽEGA - Djelatnici Požeškog športskog saveza jučer su završili s postavljanjem novih sjedalica u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Nakon što su sjedalice proteklog tjedna postavljene na tribinama Jug i Istok posljednja je za ovaj tjedan ostala tribina Zapad.  

Tako su kroz desetak dana postavljene nove sjedalice u cijeloj dvorani čiji je kapacitet sada 1040 sjedećih mjesta. Nakon demontaže starih sjedalica prebojane su i sve tribine. Nove sjedalice će se puno lakše održavati jer su direktno pričvršćene za beton odnosno nemaju nosače kao stare. 

Nakon čak 44 godine požeška dvorana je dobila nove sjedalice, a do kraja godine trebala bi biti promijenjena i ograda oko terena čime bi završili radovi na kompletnoj obnovi dvorane. U 2023. je postavljena i nova energetski učinkovita LED rasvjeta, a odrađeni su i radovi na uređenju podloge odnosno treća  kompletna sanacija izvornog parketa iz 1979. godine. Krajem rujna su i okrečeni zidovi velike dvorane.

Požeška dvorana i dalje je među najljepšima u državi iako se u njoj bogata povijest požeškog sporta ispisuje još od davne 1970. godine kada su počeli radovi na postavljanju krovne konstrukcije i zatvaranju tadašnjeg Stadiona malih sportova u Grabriku da bi 1974. bio potpuno zatvoren te je prerastao u modernu, višenamjensku Sportsku dvoranu Grabrik (od 13. 05. 2015. službeni naziv je Sportska dvorana Tomislav Pirc).

Pročitano 426 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 25 Listopad 2023 14:01