Ponedjeljak, 06 Studeni 2023 11:25

Odličan nastup mladih stolnotenisača Požege na Međunarodnom turniru u Varaždinu

VARAŽDIN - Proteklog vikenda u Varaždinu je održan Međunarodni stolnoteniski turnir "17. Memorijal Mirko Abramović", na kojemu je u tri dana nastupilo više od tristo sudionika. Stolnoteniski klub Požega sudjelovao je s devet natjecatelja, od kojih je čak osam učenika Osnovne škole „Dobriša Cesarić“, koja uvelike pomaže u sportskom napretku svoje djece.

Najbolji rezultat ostavio je Ivan Smiljanić, koji je s Davidom Čapandom iz STK Selenča u ekipnom dijelu natjecanja uvjerljivo osvojio zlato.

Niko Škoko Zdelar je u svom prvom međunarodnom nastupu osvojio treće mjesto. Za požeški klub su još nastupili Tom Pirc, Ivano Špehar, Vigo Škoko Zdelar, Luka Budimir, Matej Barišić, Laura Ambruš i Nera Vujasinović. Pobjedama su ostvarili značajan pomak u kvaliteti, te su u velikoj i jakoj konkurenciji postigli odlične rezultate.

Prošavši grupne dijelove došli su u prvih osam ili šesnaest najboljih. Iz kluba napominju da je ostvareni rezultat tim veći zbog oskudice termina korištenja dvorane.

- „Sport koji vrijedno i uporno treniramo zahtjeva treninge po dva puta dnevno, što je u našemu gradu nemoguće organizirati. Isto tako imamo svakodnevni priljev novih članova koje moramo odbiti zbog nedostatka satnice korištenja dvorane. Kako sa djecom trenutno rade četiri trenera i to volonterski prepoznati smo kvalitetom, kako u našem okruženju, a još i više na nivou države, gdje je naš rad prepoznat kao ispravan i valjan, a djeca su uvažavana kao ambasadori naše sredine na najvišem nivou. Zahvaljujemo se iz sveg srca roditeljima djece na pomoći i podršci, trenerima Nikolini Raguž, Zlatku Pirc i Bruni Petek na stručnom vođenju , te ravnateljici škole Dobriša Cesarić. Naravno, najveće čestitke našim malim i hrabrim stolnotenisačima.“, poručili su iz STK Požega.

Pročitano 194 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 06 Studeni 2023 14:30