Ponedjeljak, 13 Studeni 2023 12:03

Stolnotenisači Požege u 4. kolu Superlige pobijedili Split, a izgubili od Donata (Zadar)

ZAGREB / POŽEGA - Odlično kolo Superlige je iza nas, igralo se mnogo neizvjesnih dvoboja, pet od deset susreta je pobjednika riješilo nakon pet mečeva, a dvoboj vodećih momčadi igrao se u Dubrovniku. Derbi je pripao Libertas Marinkoloru, koji nakon šest odigranih susreta odnosno 4. kola i dalje neporažen, dok je STK Zagreb upisao prvi poraz ove sezone (3:2). Pituri slave jer su slavili u prvom njihovom okršaju ove sezone, vodeća su momčad lige, dok zagrebaši utjehu mogu pronaći u minimalnom porazu, koji im u uzvratu, u slučaju bodovne izjednačenosti, daje nadu da su svakako u igri za naslov prvaka. Zagreb je cijelo vrijeme lovio zaostatak, a u odlučujućem susretu Miho Simović je s 3:1 nadigrao Tomislava Kolareka, koji nije imao svoj dan s obzirom na to da je upisao dva poraza. Za domaći sastav svaki od njihova tri igrača su dala obol u pobjedi, dok je Zagreb na životu održao Borna Petek pobijedivši Mihu Simovića (3:0) i Filipa Čipina (3:1).

- Težak meč. Izjednačen, a što smo i očekivali. Nažalost, na 2:1 nisam uspio privesti meč kraju. Petek je odigrao fenomenalno. Čestitam mu. Ovaj meč je dokaz kako smo mi ekipa od tri igrača, a ne jednog ili najviše dvojice. Sva trojica smo doprinijeli ovoj pobjedi. Povukli smo... Znaju me nekad pitati, što je lakše, igrati ili gledati suigrača kako igra. Igrati, to sigurno. Gledati sad ovaj Mihov zadnji meč, odlučujući, uistinu je stresno – kazao je Čipin na što se nadovezao Japec. - Baš sam sretan, dugo nisam bio ovako sretan prvenstveno zbog igre, naravno, i zbog rezultata. Sva trojica smo odigrali stvarnom dobar, ne dobar, već vrhunski stolni tenis. Čestitam dečkima iz Zagreba, koji su također bili sjajni. Ovaj put je meč otišao na našu stranu, rekao bih kako je domaći teren presudio.

Libertas je dobar vikend potvrdio pobjedom nad Marathonom (3:0). Doduše, očekivana pobjeda protiv momčadi koja još ne zna za pobjedu ove sezone i bez obzira na to što Zagrepčani u svojoj ekipi imaju Roka Tošića. U prvom susretu Tošić je vodio 1:0 i 6:2, ali Čipin je drugi set dobio s 20:18. I sljedeća dva seta su bila neizvjesna, ali dubrovački igrač je oba dobio s 11:9 te prekinuo i one male dvojbe da bi se meč mogao odužiti.

Dobar vikend iza sebe ima GSTK Zagreb koji je ubilježio dvije pobjede i trenutno je vodeći na tablici (6-1). Zagrepčani imaju susret više od neporaženog Libertas Marinkolor, s kojim imaju dvoboj u sljedećem kolu. Protiv Velike Gorice je bio sve samo ne lagan meč, a gosti itekako imaju za čime žaliti. U svakom od četiri meča Goričani su poveli, točnije u tri meča su vodili 2:0 u setovima, ali na kraju nisu uspjeli kapitalizirati prednost. Prvo ime susreta bio je Leon Benko, koji je i protiv Marka Habijaneca i Lovra Zovka uspio slaviti nakon što je gubio 2:0 u setovima. U prvom susretu Benko se protiv Habijaneca uspio spasiti u petom setu (-8, -8, 6, 8, 7). Izjednačenje je donio Lovro Zovko, koji je s 3:2 (7, 8, -9, -10, 7) svladao Ivana Hencla, a Zagreb je opet poveo nakon što je Filip Borovnjak s 3:1 pobijedio Antu Jakića. U četvrtom meču Zovko je vodio 2:0, ali i ovog puta Benko je uspio režirati preokret i donijeti svojoj momčadi veliku pobjedu u ovako neizvjesnom meču (-11, -8, 4, 7, 2).

U istom ritmu GSTK Zagreb je odradio i meč u nedjelju, ali ovog puta svladan je Starr (3:2). Opet smo gledali pet mečeva i slavlje zagrebaša s tim da su ovog puta sva tri igrača domaće momčadi dala obol u pobjedi. Goste je predvodio Ronald Ređep, koji je dobio s 3:1 i Ivana Hencla i Leona Benka. Zagreb je vodio igru, a Varaždinci su stizali. No, gosti su kod 2:2 imali lijepu priliku da iz Zagreba ipak otiđu s dva boda, Rino Vidan je vodio 2:0 protiv Ivana Hencla. No, pokazalo se da ta prednost nije bila dovoljna, Hencl je režirao preokret i svojoj momčadi osigurao šestu pobjedu ove sezone uz tek jedan poraz.

Starr se u Zagrebu nije izvukao, ali je u Puli. Domaćin je, među ostalim, imao tri meč lopte za pobjedu, mogli su čak slaviti i s 3:0, ali Varaždinci su na kraju pobijedili s 3:2. Aleks Krstevski je vodio 2:0 u prvom susretu, da bi Rino Vidan uspio okrenuti susret u svoju korist (8, 7, -7, -9, -9). Potom je Luka Martinek okrenuo 1:2 protiv Ronalda Ređepa (7, -7, -8, 4, 3), a na 2:1 postavio je Dorian Kuzmić koji je s 3:0 nadigrao Petra Zniku. No, gosti se vraćaju na krilima iskusnog Ređepa, koji je s 3:0 nadigrao Krstevskog. U odlučujućem meču Martinek je vodio 2:1, imao tri meč lopte, jednu je i spasio, ali na kraju je pobjedu odnio Vidan (4, -7, 6, -3, -11).

Pula je 'ispustila' Starr, ali drugu pobjedu sezone ostvarili su protiv Velike Gorice (3:1). Nakon neizvjesnog prvog meča, gdje je Martinek svladao Habijaneca s 3:2 (9, -14, 6, -7, 6), Gorica je izjednačila preko Zovka, koji je u još jednom neizvjesnom dvoboju svladao Krstevskog (-5, 5, 4, -9, 10). No, tu je bio i kraj nadanjima gostujuće ekipe s obzirom na to da su do kraja osvojili set, Kuzmić je s 3:0 svladao Jakića, a Martineka s 3:1 Zovka.

Dalmatinski klubovi, Split i Donat, iz Slavonije se vraćaju s polovičnim učinkom, odnosno Vodovod i Požega su na domaćem terenu ostvarili po pobjedu i poraz. Subota je svakako bila naklonjena dalmatinskim predstavnicima s obzirom na to da je Donat s 3:2 slavio kod Požege, a Split je pobijedio kod Vodovoda (3:2), dok je u nedjelju bio obrnuti ishod gdje je Vodovod dobio Donat (3:1), a Požega Split (3:1).

Zadarsko slavlje kod Požege, drugu pobjedu Zadrana ove sezone, potpisao je Danijel Mijatović, koji je dobio oba svoja susreta. Na otvaranju susreta je svladao Domagoja Maglića (3:1), a u odlučujućem meču i Josipa Mustapića (3:1). Treću pobjedu osigurao Davorin Pongrac koji je s 3:0 svladao Marka Vidačeka. Dan kasnije Zadrani nisu bili te sreće u gostima kod Vodovoda (3:1), koji je ostvario treću pobjedu ove sezone. I to najviše zahvaljujući Luki Lozušiću, koji je s 3:1 svladao Mijatovića, a potom i za potvrdu ukupne pobjede je dobio i Tomislava Zubčića (3:1). Treba dodati da je i Banek s 3:2 (-9, 4, 4, -10, 3) pobijedio Tomislava Zubčića. Ovo definitivno nije bio Zubčićev vikend s obzirom na to da je upisao četiri poraza.

Dan ranije Osječani su poraženi od Splita s 3:2. Gostujući sastav je slavio na krilima braće Zeljko, Dominika i Ivana. Dominik je donio dvije pobjede, bio je bolji od Marija Baneka (3:0) i Frana Mihaljevića (3:1) dok je Ivan s 3:0 nadigrao Lozušića. No, Splićani su potom poraženi u gostima kod Požege, koja je oprala gorak okus od poraza dan ranije i upisala drugu pobjedu ove sezone. Gosti su bolje otvorili, D. Zeljko je s 3:0 svladao Domagoja Maglića, ali ispostavilo se da će na tome i ostati. Izjednačio je Mustapić koji je s 3:1 pobijedio I. Zeljka, a potom je Vidaček s 3:2 (-8, 4, 6, -6, 10) pobijedio Bakača, koji također nije bio u formi ovog vikenda s obzirom na to da je upisao tri poraza. Za kraj Požežanima je pobjedu osigurao Maglić koji je s 3:2 (-8, 4, -10, 5, 7) pobijedio I. Zeljka. 

U 5. kolu igrači STK Požega će u subotu, 18. studenog u 17,00 sati gostovati kod ekipe STK Zagreb, a u nedjelju, 19. studenog u 11,00 sati kod STK Marathon (Zagreb). 

www.hsts.hr

 

Pročitano 227 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 15 Studeni 2023 08:25