Ponedjeljak, 20 Studeni 2023 19:43

Stolnotenisačice Požege u 5. kolu Superlige poražene od Zagreba i Aquaestila (Duga Resa)

ZAGREB / POŽEGA - U 5. kolu Superlige stolnotenisačice Varaždina su iznenađujuće okusile drugi poraz ove sezone i praktički ispustile drugu poziciju na kraju prvog dijela lige. Varaždinke su svladane od Vrsara (3:2), koji je ovim uspjehom upisao drugu pobjedu sezone, i to ponajviše zahvaljujući raspoloženoj Martini Rioži. Domaća ekipa nije mogla računati na usluge Kheya Ketan Shah, dok su gošće bile bez Mance Fajmut. Varaždinke su dobro otvorile, Klara Cakol je s 3:0 svladala Senu Smailji, a gošće izjednačuju nakon što je Martina Rioža svladala Karlu Franović s 3:2 (7, -7, 3, -8, 7).

Domaće djevojke su opet povele, Jelena Vukelić se lako obračunala s Enom Banjac (3:0). U ključnom dvoboju prvih igračica oba sastava Rioža je s 3:0 nadigrala Cakol, a da će bodovi put Istre pobrinula se Sena Smailji, koja je s 3:1 pobijedila Franović. U drugom susretu kola Vrsar nije imao šansi s TIS-om, koji je slavio s 3:0 i to bez izgubljenog seta. No, ekipa iz Vrsara sigurno može biti prezadovoljna jer je uzela dva boda s gostovanja kod favoriziranog Varaždina, koji je donedavno ostvario tek jedan poraz, a pritom su taj uspjeh ostvarili bez važne igračice Fajmut.

Varaždinke su gorak okus poraza isprale pobjedom nad Pulom (3:1). Domaća ekipa je povela preko Klare Cakol i Jelene Vukelić, ispustile su set u dva meča, a prednost je smanjila Tamara Ramić, koja je s 3:1 svladala Karlu Franović. No, ukupnu pobjedu je potvrdila Cakol koja je protiv mlade Nikoline Miličević slavila s glatkih 3:0. TIS se lako obračunao s oslabljenim Vrsarom (3:0), ali zato su dan ranije imali neizvjestan meč s Pulom. Zagrepčanke su odlično otvorile, Ida Jazbec je s 3:0 svladala Nikolinu Miličević, a Marta Vukelić je s 3:0 pobijedila Tamaru Ramić. No, uslijedilo je buđenje Puljanki. Larisa Putigna je s 3:0 nadigrala Anu Švarc, a potom je Ramić s 3:0 dobila Jazbec. Činilo se kako sve ide na mlin gostujuće ekipe, pogotovo jer je i Miličević dobila prvi set u dvoboju s Vukelić.

No, iskusnija igračica zagrebačke ekipe je sljedeća tri seta dobila s 11:8, 17:15 i 12:10. Gošće imaju razloga za žaliti jer su zamalo iznenadile favorizirani TIS i to su se vratile u meč nakon velike prednosti domaće ekipe. Puljanke ove sezone još nisu okusile pobjedu, a svoju priliku tražit će u sljedećem kolu kada im dočekuju Požegu (1-7) i Mladost Petrinju (0-7).

Aquaestil je pobjedama na Požegom (3:2) i Mladosti Petrinja (3:0) završio s nastupima ove godine. Požežanke su pružile dobar otpor velikom favoritu iz Duge Rese. Na startu Jelizaveta Zoidze je s 3:1 svladala Sofiju Šeredehu, a izjednačila je Xue Han Vukelja nakon što je s 3:0 nadigrala Lauru Ambruš. Domaća ekipa je opet povela nakon što je Nikolina Raguž s 3:0 svladala Elenu Vukovac. No, unatoč vodstvu to je praktički bilo sve od domaće ekipe, za nešto više ipak bi trebale imati širu klupu, pogotovo u susretima s ekipama poput Aquaestila. Prvo je Han Vukelja s 3:0 svladala Zoidze, a potom je Šeredeha s 3:0 pobijedila Ambruš.

Dugorešanke su u drugom susretu u Petrinji sve riješile ekspresno, tri čista meča bez izgubljenog seta za nova dva boda. Bodovni saldo povećao je i Zagreb, koji u zadnja dva kola zna samo za pobjede. Sezonu su otvorili s 0-5, a polusezonu su završili na 4-5 s obzirom da su im ovo bili posljednji susreti ove godine. Protiv Mladosti iz Petrinje predvodile su ih Sara Tokić i Zrinka Rebić (dvije pobjede), dok je jedinu pobjedu za domaću ekipu ostvarila Neva Gojković, koja je okrenula 1:2 protiv Lane Benko. Zagrepčanke su bile još uvjerljivije u susretu s Požegom. Priliku je umjesto Benko dobila Franka Miškić, a gošće su slavile s 3:0 uz tek dva izgubljena seta.

Mladost je proteklog tjedna odigrala odgođene susrete 4. kola i u oba susreta, protiv Mladosti (P) i Požege, je upisana glatka pobjeda. Aquaestil je trenutno prvoplasiran (7-2), ali treba znati da ima dva susreta i dva poraza više od drugoplasiranog dr. Časla (7-0), koji je već ranije potvrdio jesenski naslov. Dugorešanke će vjerojatno biti druge, s obzirom na to da i TIS i Varaždin trebaju još igrati s neporaženim i prejakim dr. Časlom, a za konačan poredak treba pričekati posljednje kolo polusezone.

Trenutno je TIS treći (6-1), pa slijede Zagreb (4-5), Varaždin (5-2) i Mladost (5-2). Vrsar se iznenađujućom pobjedom odvojio od karavane s dna ljestvice (2-5), a tu su još Požega (1-6), Pula (0-7) i Mladost Petrinja (0-6). U posljednjem kolu istarske ekipe ugošćuju Požegu i Mladost (P).

U 6. kolu požeške stolnotenisačice u subotu, 02. prosinca s početkom u 11,00 sati gostuju kod ekipe STK Vrsar, a istoga dana u 17,00 sati kod ŽSTK Pula. 

 

www.hsts.hr 

 

Pročitano 190 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 20 Studeni 2023 20:08