Ponedjeljak, 20 Studeni 2023 19:53

Stolnotenisači Požege u 5. kolu Superlige pobijedili u gostima STK Marathon (Zagreb), a izgubili od STK Zagreba

ZAGREB / POŽEGA - Nakon 5. kola Superlige stolnotenisača više nema niti jednog kluba koji nije ostvario barem jednu pobjedu ove sezone. Donedavno je to bio Marathon, ali nakon ovog kola te susreta s Vodovodom (3:2) i to se promijenilo. Moglo se to naslutiti nakon što je prvi meč Alen Jalžabetić dobio Luku Lozušića s 3:2 (3, 7, -7, -8, 7), što mu je prva pobjeda ove sezone (1-13). Teško je bilo za očekivati da će Roko Tošić arenu napustiti poražen s obzirom na to da je ove sezone u vrhu liste najboljih igrača s 10 pobjeda i tek jednim porazom. Tako je i bilo, u drugom susretu s 3:0 je nadigrao Marija Baneka. Osječani su smanjili nakon što je Fran Mihaljević s 3:0 svladao Vjekoslava Nemeca, a malo je nedostajalo da Jalžabetić ostvari i drugu pobjedu te okonča meč. Igrač Marathona je vodio 2:1, no na kraju je slavio Banek (8, -9, 11, -10, -7). Prva dva boda potvrdio je Tošić koji je bez problema svladao Lozušića.

U drugom okršaju ovog vikenda Marathon je svladan od Požege (1:3), a svi susreti su završili u tri seta. Za domaće pobjedu je ostvario Roko Tošić, dok su kod gostiju po pobjedu upisali Domagoj Maglić, Marko Vidaček i Josip Mustapić.

Vodeća momčad lige Libertas Marinkolor je uspješno odradila potencijalno neugodna gostovanja u ovom kolu. Je, Dubrovčani su bili favoriti u ovim susretima, ali trebalo je to i potvrditi u areni. U prvom susretu su pobijedili dosad vrlo dobar GSTK Zagreb (3:1), kojemu je to tek drugi poraz ove sezone (6-2). Zagrepčanima je pripalo otvaranje meča, Leon Benko je s 3:2 (3, 1, -5, -9, 13) svladao Mihu Simovića. No, to je bilo sve od domaće momčadi s obzirom na to da su do kraja susreta dobili još dva seta. Filip Čipin je s 3:0 nadigrao Ivana Hencla, potom je Tomislav Japec s 3:1 pobijedio Filipa Borovnjaka, a za kraj je Čipin s 3:1 bio bolji od Benka.

U drugom susretu ovog kola Pituri su s 3:0 svladali Pulu. Dubrovčanima je Pula ostala u gorkom sjećanju od lani, tada su iznenađujuće ispali u Kupu, ali ovog puta Puljani nisu bili niti blizu tako nečemu. Gosti su ispustili tri seta u cijelom susretu, jedina kakva takva neizvjesnost bila je u drugom susretu je Čipin s 3:2 (-7, 4, 9, -11, 5) dobio Aleksa Krstevskog.

STK Zagreb je ostvario sedmu pobjedu ove sezone, na domaćem terenu su nadigrali Požegu (3:0) i Vodovod (3:1). Zagreb se lako obračunao s Požegom, jedina neizvjesnost bila je u trećem meču gdje je Luka Zlatkov s 3:2 (6, -10, 9, -12, 8) svladao Marka Vidačeka. Nakon toga zagrebaši su dva boda upisali i protiv Osječana. Kod domaćih pobjede su ostvarili Borna Petek (2) i Tomislav Kolarek, a kod gostiju Banek je bio bolji od Gabrijela Marjanovića, koji je dobio priliku umjesto Zlatkova.

Varaždinski Starr je i ovog puta domaćinstvo svojih susreta pružio u Zagrebu, a dvorana na Velesajmu im očito odgovara s obzirom na to da im je uspješnost 100 posto ili ti 4 od 4. Protiv dalmatinskih klubova su odigrali gotovo dva identična susreta, a dobili su Split i Donat s 3:0. Oba puta Ronald Ređep i Rino Vidan su glatko pobijedili u svojim mečevima, a potom je finiširao Petar Znika i oba puta je slavio u petom setu. Protiv Splita je svladao Lovru Kaleba (-9, 11, 6, -5, 10), a protiv Donata bio je bolji od Davorina Pongraca (8, 6, -3, -9, 2). I Split i Donat su utjehu pronašli u pobjedama nad Velikom Goricom.

Zadrani su bolje otvorili, Danijel Mijatović je s 3:2 (7, 9, -8, -7, 3) dobio Lovra Zovka. Ipak, Goričani se vraćaju u igru nakon što je Marko Habijanec s 3:2 (6, -7, 4, -2, 12) pobijedio Tomislava Zubčića. No, na kraju se ispostavilo da je to bilo sve od domaćih, prvo je Davorin Pongrac s 3:1 svladao Antu Jakića, a dva boda osigurao je Zubčić, koji je s 3:1 bio bolji od Zovka. Split je s Goričanima istrčao u najjačem sastavu. Otvaranje je pripalo domaćima jer je Zovko s 3:1 nadigrao Dominika Zeljka. No, to je manje više bilo sve od domaćih s obzirom na to da su sljedeća tri meča otišla na stranu gostiju. Sva tri meča su završila s 3:0. Bilo je nekih setova gdje se sve moglo zakomplicirati, ali u svim neizvjesnim situacijama slavili su Splićani.

Na vrhu se dogodila promjena, branitelj naslova Libertas Marinkolor je zasjeo na vrh, a na kontu imaju maksimalnih osam pobjeda. U sljedećem kolu Dubrovčani dočekuju Starr, koji je drugoplasiran sa 7-2. Varaždinci su nešto slabiji ove godine, već imaju dva poraza, a tek treba u kakvom će sastavu stići na jug Hrvatske. Indijac Divyansh Srivastava nije bio u sastavu Starra od početka listopada i poraza od STK Zagreb. U stopu ih prati STK Zagreb (7-1), a GSTK Zagreb je nakon dva tjedan na vodećoj poziciji pao na četvrto mjesto (6-2). Slijede Split (4-4), Požega (3-5), Vodovod (3-5), Donat (3-5), Pula (2-6), dok su na dnu Velika Gorica (1-8) i Marathon (1-7).

U 6. kolu stolnotenisači Požege će u subotu, 02. prosinca u 17,00 sati ugostiti GSTK Zagreb, a u nedjelju, 03. prosinca u 11,00 sati ekipu STK Pula. 

 

www.hsts.hr 

 

Pročitano 333 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 27 Studeni 2023 09:56