Ponedjeljak, 20 Studeni 2023 20:26

Šahisti Požege osvojili naslov prvaka Druge lige - Istok i kroz kvalifikacije ostvarili plasman u I. B ligu

BELIŠĆE / ZAGREB - Šahovski klub Požega je prije dvadestak dana nakon odigrana posljednja tri kola u Belišću postao prvak II Hrvatske šahovske lige - Istok čime je ostvario pravo na sudjelovanje u kvalifikacijama za Prvu B Hrvatsku šahovsku ligu.

Požeški šahisti su u natjecanju Druge lige postigli sedam pobjeda i četiri neriješena rezultata, te su bez ijednog poraza u konkurenciji 12 klubova osvojili prvo mjesto sa ukupno 18 bodova. Iza sebe su uvjerljivo ostavili izravne rivale :  GŠK „Županja“ (13) „Codeasy 1“ Vukovar (13) i  „Ferit-Osijek 2 „ (12). 

Kvalifikacijski turnir pobjednika Drugih liga iz regija Centar, Istok, Jug i Zapad za ulazak u I. B ligu održao se u Hotelu “Laguna”, u Zagrebu od 16. do 19. studenog 2023. godine. 

U 1.B ligu 2023. plasirali su se ŠKRM Caissa iz Zagreba i ŠK Požega iz Požege. U kvalifikacijama su još sudjelovali i  AŠK Junior (Rijeka) te ŠK Šibenik (Šibenik). 

U završnici prvenstva 2. lige igrali su FIDE majstori Siniša Tomerlin, Davor Vlahov i Nenad Vlašić, MK Zoran Ljikar te drugokategornici David Marčinković i Zoran Briška. Osim ovih igrača, veći dio prvenstva nastupali su velemajstori Bojan Kurajica, Boban Bogosavljević i Mladen Muše te međunarodni majstor Zoran Majerić, a pričuva je bio trećekategornik Borna Vlašić.

Plasman u I B ligu su za požeški klub ostvarili Boban Bogosavljević, Bojan Kurajica, Mladen Muše, Zoran Ljikar, Zoran Majerić i Siniša Tomerlin, a vodio ih je sportski direktor Nenad Vlašić. 

U 1. kolu ŠK Požega je rezultatom 4,5 - 1,5 bio bolji od AŠK Juniora (Rijeka). U 2. kolu Požega je svladala ŠK Šibenik rezultatom 4 - 2, a u posljednjem, 3. kolu protiv ŠRKM Caissa rezultat je bio 3 - 3. 

 

Pročitano 416 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 20 Studeni 2023 20:45