Ponedjeljak, 27 Studeni 2023 09:07

Članovi HPD "Sokolovac" Požega na tradicionalnoj 9. Sarmijadi

POŽEGA - Već po tradiciji članovi Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" Požega sudjeluju u brojnim društvenim događajima i zbivanjima u našoj županiji. Proteklog vikenda su sudjelovali na "Sarmijadi" koju organizira udruga za baštinu, kulturu i turizam „Požeški čuvari baštine“ Požega i Tjednik Kronika požeško-slavonska.

Navedenom manifestacijom želi se promovirati sarmu kao jedno autohtono jelo u Slavoniji koja nosi laskavu titulu kraljice stola. Brojni natjecatelji te udruge iz cijele regije sudjelovale su na ovome događaju te su tom prilikom pokazali izuzetnu vještinu pripremanja ove gastro delicije.

HPD "Sokolovac" Požega odnosno njegove vrijedne članice pripremile su čak četiri uzorka različitih sarmi za natjecanje odnosno gotovo 150 komada ove delicije. Osim pripremanja sarmi članovi Društva su uredili svoj stol u slavonskom ruhu koji se nalazio u centralnom dijelu sale.

Najbolju sarmu 9. Sarmijade imala je Marija Biondić, dok drugo mjesto za skuhanu sarmu osvojila je Dragica Anić iz ekipe Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac Požega, a treće mjesto osvojila je Mirjana Ristić.

Društvo je osvojilo i treće mjesto za najljepše uređen stol. Još jednom uz natjecanje planinari su dokazali da se znaju i vole družiti, zabavljati, pjevati i plesati s obzirom na činjenicu da je plesni podij na kojemu su svirali tamburaši bio ispunjen članovima društva do samoga kraja. Ostale natjecateljice koje su pripremale sarmu ispred udruge su bile Suzana Mandić, Katica Ivić i Đurđa Horvat.

Pročitano 166 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 27 Studeni 2023 09:18