Ponedjeljak, 27 Studeni 2023 09:19

Na "Cibalia Openu" Klub praktičnog streljaštva "Vallis Aurea" ostvario prvu pobjedu u IPSC-u

VINKOVCI - U nedjelju, 26. 11. 2023. održano je natjecanje u praktičnom streljaštvu "Cibalia Open" u Vinkovcima. Samo natjecanje se sastojalo od dinamičnih 10 stageva u kojima je trebalo pronaći najbolju kombinaciju taktike, brzine i preciznosti. Iz Kluba praktičnog streljaštva (KPS) Vallis Aurea Požega natjecali su se Luka Obradović (kategorija produkcija), Krešimir Matoš (kategorija produkcija optik) i Robert Međugorac (kategorija produkcija optik). Ukupno se natjecalo 50 natjecatelja iz 6 zemalja, podijeljenih u nekoliko kategorija.

U kategoriji Production Optics, od 7 natjecatelja, Robert Međugorac je pobijedio u ukupnom poretku, kao i u poretku seniora. To su ujedno i prve dvije IPSC medalje, i to zlatne, za novi klub KPS Vallis Aurea Požega.

- "Ovo je bilo posebno natjecanje za mene. Iz dva razloga. Prvo pobijedio sam i donio prve medalje našem klubu, jer sve do sada, njih dvadesetak, sam osvajao za klub Pampas iz Osijeka. Osnivanjem našeg kluba u Požegi, praktično streljaštvo (IPSC) ima svog predstavnika i u našem gradu. Siguran sam da će to pomoći razvoju ovog dinamičnog i zanjimljivog sporta. Drugi razlog je moj povratak u natjecateljski sport nakon pet i pol mjeseci oporavka od teške ozljede koljena na natjecanju u Osijeku. Srećom, operacija i rehabilitacija su prošli odlično. Prvo natjecanje nakon ovako ružnog perioda iza mene, i dva zlata, su odlična nagrada za strpljenje i naporan rad u prošlih gotovo šest mjeseci. Hvala svima koji su mi pomogli u oporavku, liječnicima, obitelji i prijateljima. Natjecanje je prošlo u odličnom društvu, Luka je osvojio, u najbrojnijoj kategoriji produkcija, dobro 17 mjesto od 26 natjecatelja, a Krešo dobro 4 mjesto u kategoriji produkcija optik. Hvala treneru Franji Nađu, kao i klubu Vallis Aurea. Jedino mi je žao što nisam mogao ostati, pa nemam sliku s proglašenja, ali medalje su tu kao trajna uspomena. Ovim natjecanjem završava ovogodišnja sezona praktičnog streljaštva. Naravno, nastavljamo s treningom i pripremama za sljedeću sezonu." - izjavio je Robert Međugorac. 

Pročitano 280 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 27 Studeni 2023 10:55