Ponedjeljak, 27 Studeni 2023 14:05

U Pleternici održan 31. Memorijalni stolnoteniski turnir "Robert Sesar"

PLETERNICA - U Sportskoj dvorani Osnovne škole "Fra Kaje Adžića" u Pleternici je održan 31. Memorijalni stolnoteniski turnir "Robert Sesar" koji tradicionalno organiziraju Županijska podružnica Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Požeško - slavonske županije i Stolnoteniski savez Požeško - slavonske županije. 

U finalu je ekipa STK Brestovac pobijedila ekipu Halo 92 iz Vukovara rezultatom 3:2. Treće mjesto osvojili su STK Požega i STK Strmac (Nova Gradiška). Pobjednička ekipa Brestovca igrala je u sastavu : Ivan Markanjević, Robert Markanjević, Filip Zubović i Mario Pipinić. 

Turnir je ispred pokrovitelja otvorila gradonačelnica grada Pleternice Marija Šarić, a pehare pobjednicima uručio je Voditelj koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije Tomica Galović dok je zahvalnice uručio predsjednik Stolnoteniskog saveza Požeško-slavonske županije Tomica Lešković.

Robert Sesar je rođen 4. ožujka 1967.godine u Zurichu, sin je Ilone i Adama iz Jakšića. Obitelj se u Hrvatsku vratila 1976. godine pa je Robert osnovnu školu završio u Jakšiću a srednju u Požegi. Kad je započeo Domovinski rat Robert je bio student na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku.

Dragovoljac je Domovinskog rata i pripadnik 3. gardijske brigade. Teško je ranjen 10. studenog 1991. godine u Karadžićevu kad se njegova postrojba pokušala probiti do Vukovara, preminuo je istog dana u bolnici u Đakovu. Posmrtno je odlikovan Spomenicom Domovinskog rata i Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.

Pročitano 271 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 03 Prosinac 2023 15:58