Nedjelja, 10 Prosinac 2023 10:22

Održana godišnja Skupština Hrvatskog planinarskog društva "Gojzerica" Požega

POŽEGA - Godišnja izvještajna skupština Hrvatskog planinarskog društva "Gojzerica" Požega održana je jučer u prostorijama društva na adresi: Republike Hrvatske 1C, Požega. Izvješća su podnijeli Predsjednik, Tajnik i Blagajnica te Nadzorni odbor, iz kojih se može istaći veliki broj organiziranih izleta i dvije manifestacije u organizaciji društva te organizacija opće planinarske škole i školovanje vodiča te čuvara prirode.

Nakon toga je razriješen dosadašnji tajnik društva Damir Birgeš i na njegovo mjesto je imenovan Ante Mesić. Predsjednik Višeslav Turković je napomenuo da je dosadašnji tajnik razriješen na njegovu želju zbog privatnih obaveza te mu je zahvalio na dosadašnjem neiscrpnom radu, a skrenuo je pažnju na i činjenicu da on ostaje i dalje aktivan u društvu, kao član Upravnog odbora. Nakon toga zahvalio je novom tajniku na preuzimanju ove funkcije i zaželio mu uspješan rad.

Pod idućom točkom usvojen je novi Statut društva, koji je usklađen s novim Zakonom o sportu. Poslije toga nagrađeni su zaslužni članovi društva i ostali partneri koji pomažu radu udruge. Od udruga i partnera nagrađeni su: Grad Požega, Općina Oriovac, Udruga slijepih i slabovidnih Požeško-slavonske županije, HPD HZZO Požega i Požeški športski savez.

Od zaslužnih članova: Frano Barišić, Damir Birgeš i Višeslav Turković dobili su plakete Hrvatskog planinarskog saveza za doprinos planinarstvu, dok su: Martina Keller, Anita Savić, Karlo Tomljenović, Ante Bošnjak, Boro Jukić i Francisko Didović, dobili priznanje društva za posebno zalaganje i doprinos radu društva.

Za kraj programa Skupštini su se obratili gosti iz Udruge slijepih i slabovidnih osoba Požeško-slavonske županije, HPD Strmac Nova Gradiška, HPD HZZO Požega i Udruge Most 352 Oriovac, nakon toga je predsjednica radnog povjerenstva Sanja Stojanović zaključila sjednicu. Poslije službenog dijela sjednice nastavilo se ugodno druženje uz razgovor i glazbu, potaknuto dobrom hranom i pićem te kolačima koje su pripremile vrijedne članice društva: Dijana, Žana i Tea.

Vidimo se do godine opet! - poručili su iz HPD Gojzerica. 

Pročitano 270 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 10 Prosinac 2023 10:32