Petak, 22 Prosinac 2023 09:42

Veliko srce članova HPD "Sokolovac" Požega u tradicionalnoj Božićnoj humanitarnoj akciji

POŽEGA - Još jednom su članovi Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" Požega pokazali da imaju veliko srce te su povodom nadolazećih blagdana Božića i Nove godine darivali jednu obitelj s više djeca koja se nalazi na području Požeško-slavonske županije koja je u potrebi.

Već tradicionalno svake godine članovi, njihovi prijatelji i simpatizeri darivaju (higijenske potrepštine, prehrambene artikle sol, šećer, brašno itd te slatkiše i igračke za djecu). Svatko od članova Društva je u skladu sa svojim mogućnosti kupio paket te je isti donio u prostorije HPD-a Sokolovac Požega - Matice hrvatske 13.

Osim stvari pojedini članovi su darivali i novčana sredstva. Nakon velikog i dobro odrađenog posla svi zajedno su se podružili te prikupljena sredstva i poklone dostavili obitelji. Planinarstvo osim što je sreća i zadovoljstvo ujedno je altruizam i čovjekoljublje.

Osim osvajanja planinskih vrhova, radnih akcija i brojnih zabava i druženja smisao udruge je pomoć onima kojima to zaista treba kako bi svi zajedno u miru, sreći i veselju dočekali nadolazeće blagdane. Ove godine je bio rekordan broj sudionika ove humanitarne akcije čime se pokazuje sva plemenitost planinarskog pokreta te članova koji njeguju ovakve tradicije.

Pročitano 260 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 22 Prosinac 2023 09:46