Utorak, 02 Siječanj 2024 09:06

Članovi HPD "Sokolovac" po tradiciji zajedničkim druženjem obilježili dolazak Nove godine

VELIKA - Već po starom dobrom običaju članovi Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" su i ove godine obilježili su ulazak u Novu godinu. Za članove u Planinarskom domu "Lapjak" u Velikoj organiziran je tradicionalni doček. I ove godine članovi i njihovi prijatelji odlučili su najluđu noć u godini provesti u legendarnom objektu koji ima veliku tradiciju proslava i raznih druženja u Požeštini.

Uz bogatu ponudu poznatih slavonskih delicija dobro raspoloženje, druženje i zabava potrajala do ranih jutarnjih sati. Oni najuporniji prvog dana Nove godine okupili su se kod "Ćire" te krenuli put Papuka. Svaka kalendarska godina započinje tradicionalnim novogodišnjim izletom na "Trišnjicu“. Dolazak na odredište je bio moguć u svako vrijeme i iz svih pravaca, jer je cilj izleta druženje članova i prijatelja prvog dana u Novoj godini. Uobičajeni miris gastro delicije sa štapa i ražnja i ove godine širio se iz planinarskog skloništa na Papuku te se nazdravljalo novom ljetu poznatim slavonskim vinima sa željama da ova godina bude svima još bolja i plodonosnija.

Već po tradiciji supruga najstarijeg člana Društva i planinara Drage Tomića gospođa Nada pripremila je baklavu koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Punog trbuha i mokrog grla nakon fotografiranja planinarska družina je krenula svojim kućama. Puni dojmova i dobrog raspoloženja počele su pripreme za novu planinarsku avanturu.

Članovi HPD "Sokolovac" Požega svim žiteljima Požeško-slavonske županije te ljudima dobre volje žele sretnu i uspješnu Novu godinu 2024.

Pročitano 279 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 02 Siječanj 2024 09:12