Ponedjeljak, 22 Siječanj 2024 07:16

Članovi HPD Sokolovac na "Vincelovu na Požeškoj gori 2024"

Turistička zajednica Grada Požege ove godine proslavu Vincelova je organizirala u vinogradu na obroncima Požeške gore, u neposrednoj blizini samog centra grada. Organizator uz podršku Grada Požege i Udruge vinara, vinograda i voćara Stjepan Koydl organizirao je manifestaciju pod nazivom "Vincelovo na Požeškoj gori 2024".

Ovogodišnjoj proslavi domaćin je bila obitelj Vujnović, na brdu Kamen, u blizini kapelice svetog Vida. Izlet je bio namijenjen svim ljubiteljima vinske kapljice, rekreacije, turizma te svim ljubiteljima prirode i planinarenja. Članovi Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" te ostali gosti okupili su se u prostoru vinogradarske udruge gdje su nakon kratke okrijepe i slasnog zalogaja uz zajedničko fotografiranje krenuli put Požeške gore odnosno centralnog dijela manifestacije.

Uz prelijepo sunčano vrijeme i temperaturu koja je lagano bila u minusu planinari i ostali građani uživali su u svježem i prohladnom zraku. Hodalo se najljepšim dijelovima Požeške gore s koje je "pucao pogled na Požegu. Crvenog lica došavši na odredište članovi društva uzeli su vinogradarske čaše s popularnim tobolcem te krenuli u gastro avanturu.

Sve okupljene je dočekao doručak, kruh i mast te pečena kobasica i slanina. Sve delicije su se zalijevale odličnim vinima požeških vinogradara dok je za zabavni program bio zadužen Tamburaški sastav "Safir". U podne je bio predviđen službeni početak proslave uz rezidbu i blagoslov vinograda. Nakon završetka predviđenog programa svi gosti mogli su probati vrhunski vinogradarski grah posebno pripremljen povodom Vincelova. Zabava i druženje je potrajala do kasnih poslijepodnevnih sati nakon koje su veseli planinari krenuli put svojih kuća.

Koordinator izleta bio je predsjednik HPD "Sokolovac" Bruno Horvat.

Pročitano 165 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 22 Siječanj 2024 09:22