Nedjelja, 28 Siječanj 2024 14:49

Održana redovna godišnja sjednica Skupštine Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" Požega

VELIKA - U Planinarskom domu "Lapjak" u Velikoj je jučer održana redovna godišnja sjednica Skupštine Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" Požega na koju su se članovi udruge odazvali u velikom broju.

Tijekom održavanja Skupštine mogli su se čuti izvještaji o radu u protekloj godini te aktivnostima brojih sekcija koje rade i djeluju u Društvu a to su gospodarski odbor, markacistička sekcija, biblioteka "Papuk", sekcija društveni vodiči, sekcija "Kapavac" Zakorenje, sekcija "Ruševo", "izletnička sekcija" te izvještaj kroničara Društva.

Opsežan plan rada i aktivnosti za 2024. godinu ispred radnog predsjedništva prezentirali su Damir Matoković i Silvija Čajka. Nakon kratke rasprave svi izvještaji te planovi u nadolazećoj godini jednoglasno su prihvaćeni.

Kako je sjednica Skupština uvijek dobra prilika da se nagrade svi oni koji su u protekloj godini dali poseban obol radu udruge predsjednik HPD "Sokolovac" Požega Bruno Horvat temeljen odluke Upravnog odbora dodijelio je Spomen plakete.

Nagrađeni laureati su Drago Tomić, Marica Subić, Davor Subić, Vesna Matoković, Dragan Davidović, Anita Bubak, Krešo Bubak, Darko Majski, Dražen Jakoubek, Anamarija Marković, Slavko Lončarević, Dragica Anić, Vjekoslav Milevoj i Josip Jelić.

Ispred gostiju Skupštine osim gostujućih planinarskih društva, okupljene članove pozdravili su I predstavnik Općine Velika Bernard Gruić, glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović, te zamjenik požeškog gradonačelnika i dekan Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi prof.dr.sc. Borislav Miličević.

U njihovim govorima izražena je podrška i potpora radu udruge koja je organizirana na visokom nivou te je poslan poziv na daljnju suradnju. Nakon Skupštine planinari i njihovi gosti nastavili su se družiti do kasnih večernjih sati uz večeru, glazbu i ples.

Pročitano 211 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 28 Siječanj 2024 15:13