Petak, 16 Veljača 2024 07:23

Stolnotenisači Požege u 8. kolu Superlige poraženi od vodećeg Libertas Marinkolora (Dubrovnik)

ZAGREB / POŽEGA - Vodeći sastavi Superlige bili su uvjerljivi u 8. kolu. Libertas Marinkolor je odigrao prve susrete ove polusezone, a pobijedili su na gostovanju kod Vodovoda (3:0) i Požege (3:0). Pogotovo lako je bilo u prvom susretu jer su Osječani pružili priliku mladim igračima. S Požežanima je bilo nešto zanimljivije, ali osim pet setova (12, -7, 5, -9, 6) između Mustapića i Čipina, Pituri su u ostalim susretima ispustili tek set.

STK Zagreb je također lako upisao nova četiri boda, prvo su pobijedili oslabljeni Starr, nije igrao Ređep, i Veliku Goricu, gdje su u cijelom susretu ispustili tek dva seta. I GSTK Zagreb je bio uvjerljiv u svojim susretima u ovom kolu. I to na gostovanju po Dalmaciji. Prvo je s 3:0 svladan Split, a istim rezultatom dan kasnije je nadigran i Donat.

Sljedeće kolo nudi okršaj dva Zagreba, a GSTK će ugostiti STK u dvorani Medarskoj (3. ožujka u 11 sati). U prvom susretu momčad iz Novog Zagreba je bila bolja s 3:0. Starr je u susretu s Marathonom nastupio kompletan i ostvario pobjedu 3:1. Gosti iz Zagreba su poveli nakon što je Tošić s 3:1 svladao Zniku, ali to je bilo sve od njih. Nakon toga slijedio je niz domaćeg sastava i to su svi susreti završili s 3:0. Vidan je bio bolji od Jalžabetića, Ređep od Gojuna, a na kraju Znika od Jalžabetića.

Loš dan za Marathon s obzirom na to da su izgubili i drugi susret ovog vikenda. I to onaj puno važniji. Na gostovanju u Velikog Gorici poraženi su od istoimenog sastava s 3:2. To im je drugi poraz od Goričana ove sezone i oba puta nakon pet mečeva. Za domaće sva tri igrača (Habijanec, Petrović i Zovko) su doprinijela s po pobjedom, dok je goste standardno vodio Tošić. No, i ovog puta to nije bilo dovoljno. Kod 1:1 u mečevima Petrović je s 3:2 (-9 8, 9, -12, 9) nadigrao Nemeca. U petom meču Zovko je s 3:1 svladao Jalžabetića i potvrdio dva velika boda u utrci za ostanak u ligi. Goričani imaju prednost međusobnih susreta, Marathon je na 2-12, a Velika Gorica na 2-11, no do kraja sezone ima se još za igrati.

Donat je petu pobjedu ove sezone upisao protiv Pule (3:1), iako se meč možda mogao razviti i u drugačijem smjeru. Pogotovo jer je Krstevski na otvaranju susreta vodio 2:0 protiv Zubčića, imao i dvije meč lopte, ali iskusni zadarski igrač ipak je uspio okrenuti susret, a odlučujući set završio je s 14:12 (-0, -4, 3, 3, 12). Nakon toga Stacey je s 3:1 bio bolji od Mijatovića. No, umjesto mogućih 0:2, na semaforu je bilo 1:1, a potom je i uslijedio niz domaćih igrača. Prvo je Pongrac s 3:1 svladao Kuzmića, a potom je Zubčić s 3:1 nadigrao Staceya.

Pula je još jedan susret nastupila nekompletna, ovog puta im nije bilo Martineka. Zapravo, kako su i sami rekli, to više i nije vijest ove sezone. Ipak, i takvi okrnjeni su uspjeli slaviti u Splitu. Pritom treba spomenuti da su u tom meču imali dodatni peh jer nisu mogli računati na usluge Kuzmića, koji je treći meč s Bakačem predao meč nakon prvog poena. Splićani su vodili 1:0 i 2:1, a potom je Stacey dobio I. Zeljka s 3:2 (9, -11, 10, -9, 6). U odlučujućem susretu D. Zeljko je imao prednost 2:1, ali u zadnje dva seta dominirao je Krstevski i Puljanima osigurao petu pobjedu ove sezone.

U narednom, 9. kolu STK Požega će ugostiti Starr (02. 03.) i Veliku Goricu (03. 03.). 

 

www.hsts.hr

 

Pročitano 143 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Veljača 2024 12:27