Utorak, 09 Travanj 2024 12:08

Održan sastanak Organizacijskog odbora 20. Olimpijskog festivala Dječjih vrtića Požeško-slavonske županije

POŽEGA - U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc danas je održan sastanak Organizacijskog odbora 20. Olimpijskog festivala Dječjih vrtića Požeško - slavonske županije. Nazočni su bili predstavnici 11 vrtića te predstavnici Požeškog športskog saveza, glavni tajnik Željko Mitrović i stručni suradnik Jurica Bešlić koji je i koordinator natjecanja.

Vrtiće su predstavljali Renata Rusan (Šareni svijet), Ana Grgić (Grozdić Kutjevo), Darija Poleti (Svetog Leopolda Mandića), Veronika Svoboda Čolić (Bambi Kaptol), Lana Keć, Sanja Klaić (Kockica Lipik), Katarina Lahovsky Kobetić (Maslačak Pakrac), Ivona Valenta, Antonija Kosina (Velika), Ivona Pečur (Jakšić), Nikolina Hačka (Tratinčica Pleternica), Sanela Soldo Kovačević (Požega) i Sara Kakuk Fridl (Radost Požega). Svoj izostanak opravdao je Dječji vrtić Čaglin. 

Dječja olimpijada će se i ove godine održati na Sportsko-rekreacijskom centru u Požegi, i to u četvrtak, 09. 05. 2024. od 10,00 do 14,00 sati. U slučaju lošeg vremena natjecanje će se održati u petak, 10. 05. 2024. u istoj satnici i na istom mjestu. Festival organiziraju Požeški športski savez i Hrvatski olimpijski odbor pod pokroviteljstvom Grada Požege.

Na 20. OFDV PSŽ prijavilo se svih 12 vrtića s područja Požeško-slavonske županije koji će nastupiti s ukupno 14 ekipa. To su DV "Radost" Požega, DV "Kockica" Lipik, DV "Maslačak" Pakrac, DV "Velika", DV "Svetog Leopolda Mandića" Požega, DV "Šareni svijet" Požega, DV "Tratinčica" Pleternica (dvije ekipe), DV "Jakšić", DV "Bambi" Kaptol, DV "Čaglin" i DV "Požega" (Rudinska i Cvjetna livada). Ukupno će na 20. dječjoj Olimpijadi nastupiti 506 natjecatelja (243 djevojčice i 263 dječaka).

Požeški športski savez kao organizator će osigurati prijevoz natjecatelja autobusima iz Lipika, Pakraca, Pleternice, Velike, Jakšića, Kaptola, Čaglina i Kutjeva. Također će se osigurati dovoljan broj suncobrana, stolica, diplome, medalje, pehari, razglas, pripremiti borilišta, zastavu, baklje, himnu, postolje za pobjednike, sendviče i vodu za natjecatelje u dovoljnim količinama, osigurati dovoljan broj sudaca za natjecanje kao i koordinatora za nogomet i atletiku, pripremiti oglasnu ploču za rezultate natjecanja u nogometu, postaviti redare za osiguranje prostora na kojem će se održati natjecanje, osigurati dovoljan broj mažoretkinja za ceremoniju otvaranja i osigurati dežurnog liječnika.

Ove godine će olimpijsku prisegu položiti djeca iz DV Bambi Kaptol. Zastavu Hrvatskog olimpijskog odbora tijekom svečane ceremonije otvaranja nosit će 14 natjecatelja (svaka ekipa će odrediti po jednog nositelja). Dječji vrtići će pripremiti djecu za natjecanje a svi koji imaju potrebu za stručnu pomoć mogu se obratiti Požeškom športskom savezu. Djeca će se natjecati u atletici (trčanje na 50 metara, štafeta 4x25 metara, skok udalj i bacanje loptice) i malom nogometu i u vrtku - rukometu u vrtićima koji je uveden prošle godine. 

Naslov ukupnog pobjednika brani ekipa Dječjeg vrtića Svetog Leopolda Mandića Požega koja je osvojila 19. OFDV PSŽ. Vrtićima će se naknadno dostaviti i raspored kompletnog natjecanja na 20. Olimpijskom festivalu Dječjih vrtića Požeško - slavonske županije.

Pročitano 330 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 09 Travanj 2024 13:05