Petak, 19 Travanj 2024 19:49

Održana redovna sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza na kojoj je za Glavnog tajnika izabran Željko Mitrović

POŽEGA – U prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Požegi danas je održana  redovna izvještajna sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza. Na dnevnom redu bilo je ukupno 13 točaka, a sjednicu je otvorio i vodio dopredsjednik Požeškog športskog saveza Darko Zovko koji je pozdravio sve nazočne sportske djelatnike među kojima je kao gost bio i predsjednik Sportske zajednice Požeško - slavonske županije dr. Vlado Drkulec. Glavni tajnik Željko Mitrović delegatima je prenio pozdrave gradonačelnika dr. sc. Željka Glavića koji se ispričao jer nije stigao na Skupštinu. 

Na sjednicu se odazvalo 39 delegata od 68 udruga članica Saveza. Nakon što je izabrano radno predsjedništvo, verifikacijska komisija, zapisničar i ovjerovitelji zapisnika usvojeno je i izvješće verifikacijske komisije te je verificirano 7 zamjenskih članova Skupštine. Pod točkom 6. je usvojen zapisnik sa prošle sjednice koja je održana 18. prosinca 2023.

Pod točkom 7. bilo je izvješće o radu Saveza u 2023. godini, a koje je iznio dopredsjednik Darko Zovko. Istakao je da su u 2023. održane dvije sjednice Skupštine, izborna, 25.travnja i planska, 18. prosinca te da je Izvršni odbor u prošloj godini održao 9 sastanaka. Organiziran je uspješno 31. Božićni malonogometni turnir, održano je tradicionalno proglašenje najboljih sportaša, organizirani su turniri za Dan grada te 19. Olimpijski festival dječjih vrtića. Provedena je škola plivanja na Gradskim bazenima. Požeški športski savez pomagao je i udrugama članicama u organizaciji turnira i natjecanja. Djelatnici Saveza su svakodnevno pripremali sportska borilišta za treninge i utakmice klubova. Uz pomoć Grada uređena je kompletno Sportska dvorana Tomislav Pirc kao i Gradska kuglana. Nabavljeni su novi strojevi za košnju i polijevanje iz programa Hrvatskog olimpijskog odbora. Također je proveden natječaj i priprema za izgradnju tribine na igralištu Nogometnog kluba Slavonija. 

Glavni tajnik Željko Mitrović delegatima je pod točkom 8. predočio financijsko izvješće za 2023. godinu. Naglasio je da su sve udruge dobile predviđena sredstva, da su svi otišli na predviđena natjecanja te da su svi programski zadaci planirani u radu Saveza ispunjeni. Zahvalio se Gradu na dobroj suradnji pogotovo što su poskupjeli troškovi natjecanja, sudaca, kotizacija i prijevoza ali da Grad za sada to sve dobro prati. 

Ispred Nadzornog odbora izvješće za 2023. godinu je podnio Robert Međugorac. Rasprave o izvješćima nije bilo, a sva izvješća usvojena su jednoglasno. 

Pod točkom 11. za glavnog tajnika jednoglasno je izabran aktualni tajnik Željko Mitrović koji je bio i jedini kandidat jer je jedino njegova zamolba stigla u prostorije Saveza nakon javnog natječaja objavljenog u tjedniku Kronika Požeško - slavonska. i na internetskoj stranici Saveza. 

Prije izbora za riječ se javio Bruno Horvat (Hrvatsko planinarsko društva Sokolovac) koji se zahvalio tajniku Mitroviću za dosadašnju korektnu i profesionalnu suradnju. Nakon toga je Anto Brkić (Stolnoteniski klub Požega) također pohvalio dosadašnji rad tajnika. Josip Banović  (Športska udruga slijepih Zlatna dolina) zahvalio se tajniku i djelatnicima Saveza za pomoć pri nedavnoj selidbi stvari iz prostorija Udruga gluhih i slijepih. Dopredsjednik Saveza Darko Zovko (Kuglački klub Nove nade) je naglasio da je u posljednje četiri godine u svakodnevnom kontaktu s tajnikom oko kuglane i kuglačkih klubova te da je Željko Mitrović bio na raspolaganju svim sportašima praktički 24 sata dnevno bilo da zapne s prijevozom ili nekim drugim problemom. 

Skupština je nakon toga jednoglasno izabrala Željka Mitrovića za novi četverogodišnji mandat (19. 04. 2024. - 19. 04. 2028.) na mjestu Glavnog tajnika Požeškog športskog saveza

Željko Mitrović zahvalio se svima na lijepim riječima i na povjerenju. Poručio je da će se truditi i dalje da svi budu zadovoljni te da su vrata Saveza svima otvorena. To je Glavnom tajniku Mitroviću šesti mandat na mjestu prvog operativca požeškog sporta. Prvi put je na puni četverogodišnji mandat izabran 2004. ali je od 2002. već bio v.d tajnika pa je tako već pune 22 godine Glavni tajnik PŠS-a 

Nakon toga je donesena odluka o davanju ovlaštenja tajniku za zastupanje Saveza. Po statutu Saveza ovlaštene osobe su predsjednik i glavni tajnik. Nino Abramović izabran je za predsjednika prošle godine kada ga je Skupština i ovlastila za zastupanje, a sada su delegati to morali učiniti i za novoizabranog tajnika. 

 

 

Pročitano 388 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 19 Travanj 2024 21:01