Četvrtak, 02 Svi 2024 11:30

Tradicionalno druženje požeških planinara u parku kraj Orljave povodom 1. svibnja

POŽEGA - Već po tradiciji članovi društva Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" Požega te njihovi prijatelji i simpatizeri okupljaju se u parku kod Orljave povodom tradicionalnih manifestacija Požeškog kotlića i Grill Slavonice koje organiziraju Turistička zajednica grada Požegi i udruga Požeški čuvari baštine.

Navedene manifestacija okupile su veliki broj posjetitelja te su omogućile dobar provod i druženje na otvorenom uz zanimljive eno gastro sadržaje povodom Međunarodnog praznika rada. Svi zainteresirani su sudjelovali po svojim preferencijama u pripremanju slavonskog čobanca ili roštilja koji se nakon pripreme dijelio prijateljima ili građanima koji su se zatekli u parku. Svoju ekipu za natjecanje imali su i članovi HPD "Sokolovac" Požega.

Tom prilikom u pripremanju čobanca su se natjecali Marica i Davor Subić dok su za roštilj bili zaduženi Dragica Stanišić i Vjekoslav Milevoj uz svesrdnu pomoć ostalih članova. Veselja, plesa i druženja među planinarima nije nedostajalo što je i razumljivo s obzirom na to da se okupilo njih pedesetak.

Osim zabave i kuhanja jedan dio članova je sudjelovao u društvenim igrama i animacijama organizatora a to su biciklijada i potezanje užeta što je izazvalo poseban smijeh i dobro raspoloženje. Uz dobar roštilj i čobanac na planinarskom štandu mogla su se degustirati i brojna tradicionalna pića iz našeg kraja. Druženje i zabava su trajala do kasnih večernjih sati. Ovom prilikom planinari pozivaju sve one željen druženje, izleta i zabave da im se pridruže.

Pročitano 229 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 02 Svi 2024 11:37