Nedjelja, 20 Veljača 2022 12:10

Rukometaši Požege odigrali neodlučeno s Novim Zagrebom u 16. kolu 1. HRL - Sjever

POŽEGA - Rukometaši Požege odigrali su na domaćem terenu vrlo efikasnu utakmicu s Novim Zagrebom, a nakon 60 minuta raspucanog rukometa obje ekipe su zaslužile po bod zbog neodlučenog rezultata 32:32 (16:17).

Od početka susreta vidjelo se da će ovo biti jako efikasan susret jer su obje ekipe pokazale vrlo napadački rukomet. Konstantne izmjene vodstva, vrlo lako rješavani napadi i nešto slabija obrana karakterizirali su ovu utakmicu.

Požega je imala i jako lijepu priliku za pobjedom jer je kod gostiju 2 minute prije kraja isključen Tomislav Kljaić, a neprecizan sa 7 metara je bio Marko Sertić te tako gosti s(p)retno nose kući 1 bod.

Najraspucaniji kod Požege bili su Marko Sertić i Ivan Janjić, obojica su postigli 8 pogodaka, a pratio ih je Ivan Antunović sa 7 pogodaka. Ovaj bod znači drugo mjesto za Požegu sa 26 osvojenih bodova u 16 kola, ali i 2 boda manje od vodećeg Osijeka.

Rukometaši Osijeka su u 16.kolu 1.HRL Sjever gostovali kod KTC-a. Očekivala se jedna jako zanimljiva i teška utakmica za Osječane jer su domaći igrači vrlo neugodni kod kuće, no izabranici Daga Kovačevića su odigrali vrhunsku utakmicu te kući nose pobjedu 23:29 (12:14). Prvo poluvrijeme je proteklo u taktičkom nadmudrivanju, obje ekipe su pametno koristile svoje napade, a i obrane su bile na mjestu. Tek krajem poluvremena Osijek uspjeva preokrenuti rezultat u svoju korist, a tada se već moglo nagovijestiti kako će ovaj susret završiti.

Poslije toga razlika je samo rasla, u nekim trenucima je bilo i 8 razlike, a krajnji rezultat jasno pokazuje kako je drugo poluvrijeme bilo vrhunski odigrano od strane Osječana. Jako pucački raspoloženi su bili Osječani, a najbolji je bio Fran Čurić sa 6 pogodaka, a pratili su ga Filip Vuković i Matej Radović sa 5 pogodaka. S nova 2 boda vrh ljestvice je i dalje u osječkom znaku sa 28 osvojenih bodova u 16 odigranih kola. 

Posljednji slavonski prvoligaš, rukometaši Đakova, također su bili vrlo uspješni ovaj vikend jer su na domaćem terenu u Đakovu porazili ekipu Virovitice rezultatom 32:17 (20:8). Od početka se vidjelo da je kvaliteta na strani Đakovčana. Nakon prvih 5 minuta u kojima se igralo gol za golom, Đakovo napokon radi presing te se rezultatski odvajaju od svojih gostiju te vrlo mirno privode kraju prvi dio susreta.

U drugom dijelu domaći rukometaši nisu stali s presingom, nego su konstantno prikazivali lijep rukomet, a koji im je donio vrlo lijepu pobjedu na kraju, pobjedu koja će im donijeti veliku dozu samopouzdanja za nastavak prvenstvenih obaveza. Skoro cijeli zapisnik Đakova je zabio gol, a najviše su zabili Petar Jarčević (7 golova) i Roko Mandarić (6 golova). Ova 2 boda su primaknula Đakovo prema sredini ljestvice jer se sada nalaze na 8.mjestu sa 15 osvojenih bodova, samo 2 boda manje od sedmog Novog Zagreba.

U narednom, 17. kolu Požega gostuje u Čakovcu (26. 02.), a nakon toga u Požegu u 18. kolu dolazi Metalac (Zagreb) (05. 03.)

 

(sportalo.hr)

Pročitano 480 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 20 Veljača 2022 13:27