Nedjelja, 07 Svi 2023 13:43

Rukometaši Požege poraženi od Metalca (Zagreb) u posljednjem, 26. kolu 1. HRL - Sjever

POŽEGA - Rukometaši Požege porazom su se oprostili od svojih navijača i natjecateljske sezone 2022./2023. U posljednjem, 26. kolu 1. Hrvatske rukometne lige - Sjever Požežani su jučer poraženi u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc od Metalca (Zagreb) rezultatom 33:34 (18:18). 

Gledatelji su ipak mogli uživati jer su vidjeli zanimljivu i neizvjesnu utakmicu i to od početka do kraja, igrači obje ekipe pokazali su im sve ono najbolje što rukomet može pružiti. Gosti su bili sretniji i spretniji i na kraju odnijeli dva boda iz Požege. pogotkom za pobjedu nekoliko sekundi prije kraja.

Veći dio utakmice Metalac je bio u prednosti. Najveće vodstvo bilo im je 9:12 u 18. minuti. Ekipa trenera Daria Anića i Filipa Bešlića do poluvremena se vratila u susret i na odmor se otišlo u egalu rezultatom 18:18. U drugom dijelu obje ekipe izmjenjivale su se u vodstvu da bi se u zadnjih pola minute ušlo rezultatom 33:33. Ovo je bio i prvi poraz požeških rukometaša na svom parketu u 2023. godini. 

Vilim Gotal postigao je devet pogodaka, Karlo Grgurić i Marko Antunović postigli su po sedam, dok se Šimun Banović četiri puta upisao među strijelce. Požega je sezonu završila na odličnom, 4. mjestu. 

Iz Rukometnog kluba Požega posebno su se na svojoj službenoj stranici zahvalili navijačima koji su ih vjerno pratili kroz cijelu sezonu. Većinu utakmica dvorana je bila odlično ispunjena, a podrška gledatelja glasna. Istu požeški klub očekuje i iduće sezone.

Na ovoj utakmicu najglasniju podršku dali su najmlađi (U11) rukometaši kluba koji će tek ispisati lijepu požešku rukometnu budućnost. 

Pročitano 325 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 09 Svi 2023 09:46