Petak, 29 Rujan 2023 14:00

Požeški rukometni trener Marinko Brkić preuzeo Rukometni klub Brod

SLAVONSKI BROD / POŽEGA - Iskusni požeški rukometni trener Marinko Brkić preuzeo je ovog ljeta ekipu Rukometnog kluba Brod koji se natječe u 2. Hrvatskoj rukometnoj ligi - Istok što je treći državni rang. 

Brkić je u rukometnom sportu punih 50 godina, dugi niz godina igrao je za matični klub Čelik iz rodne Zenice (Bosna i Hercegovina), a od 1994 je stanovnik Požege. Za Rukometni klub Požega igrao je pet sezona, a nakon toga je tri godine bio i trener tog kluba. 

Dugi niz godina trenirao je i mlade požeške rukometašice, a seniorke tadašnjeg Rukometnog kluba Zvečevo vodio je u Kupu EHF-a, u siječnju 2002. godine protiv Madeire u Portugalu. To je bio i posljednji nastup požeškog kluba pod tim nazivom. Poslije je prvu ekipu ŽRK Požega i ŽRK Kutjevački podrum (Požega) četiri sezone trenirao i vodio u prvom državnom rangu. 

Brkić je klupu Broda preuzeo na poziv novog predsjednika Darka Celnera s kojim je sredinom devedesetih godina bio suigrač u Požegi. Pomoćni trener je Ukrajinac Aleksandar Bolučenko koji će radit s vratarima u svim kategorijama, a također je bio suigrač Brkiću i Celneru kao vratar Požege. 

Slavonskobrodski klub se okrenuo isključivo mladim igračima koji će se razvijati u seniorskoj Drugoj ligi – istok. U pripreme su rukometaši Broda krenuli 10. kolovoza, na treninzima je uvijek od 16 do 18 igrača među kojima nitko nema preko 20 godina. Velika većina su od 2006. do 2008. godišta, dok je Franjo Jurišić među najstarijima s 19 godina.

U 2. HRL - Istok će se u natjecateljskoj sezoni 2023./2024. natjecati 10 klubova, a prvenstvo kreće 07. listopada.Uz Brođane tu još i druga ekipa Osijeka, Borovo, Ivan iz Starih Mikanovca, LiPa iz Lipika i Pakraca, Nova Gradiška, Orahovica, Petrijevci, Viro Virovitica i Županja.

Ekipa trenera Marinka Brkića će u 1. kolu u Sportskoj dvorani Brod ugostiti RK Ivan (Mikanovci). 

Pročitano 1720 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 29 Rujan 2023 14:19