Ponedjeljak, 02 Listopad 2023 08:30

Rukometaši Požege pobijedili Maksimir Pastelu (Zagreb) u 3. kolu 1. Hrvatske rukometne lige - Sjever

POŽEGA - Nakon neugodnog poraza u Čakovcu rukometaši Požege su u sklopu 3. kola 1. Hrvatske rukometne lige - Sjever u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc ugostili jaku Maksimir Pastelu i ostvarili pobjedu rezlutatom 35:31 (14:14).

Požežani su motivirano i odlučno ušli u ovaj susret, s odličnom obranom te su prvi pogodak primili tek u 6. minuti. Do poluvremena obje ekipe su se izmjenjivale u vodstvu, te nitko nije imao više od 2 pogotka predsnosti, a na odmor se otišlo rezultatom 14:14.

Gledatelji su slično mogli vidjeti i drugom dijelu sve do do 46. minute. Tada je trener Dario Anić kod vodstva 22:24 gostiju tražio minutu odmora koja se pokazala na kraju ključnom u ovom susretu. Nakon predaha Požežani rade seriju od 5:0 i u 50. minuti imaju vodstvo 27:24, a do kraja utakmice uspjeli su sačuvati prednost i doći do zaslužene pobjede. 

Najbolji strijelci kod domaćina bili su Karlo Grgurić i Marko Antunović sa 7 pogodaka, Ivan Antunović postigao je 6, Marko Sertić 5, a Ivan Janjić je dodao 4 gola. Debitant u redovima Požege, mladi Florijan Perković 2 puta upisao među strijelce, kao i Toma Draženović dok su se Marko Ćosić, glavni dirigent odlične obrane i Šimun Banović po jednom upisali u listu strijelaca.

Stadardno odlični vratar Ivan Cota obranio je 10 udaraca prema golu. Vodeći strijelac lige Martin Tomšić iz redova Maksimira postigao je tek 5 pogodaka, dok mu je u prve dvije utakmice prosjek bio 12 po utakmici. I taj podatak govori kakvu su dobru obranu Požežani odigrali u ovom susretu. Po 5 golova za goste postigli su i Luka Baković te Luka Fistonić.

U narednom, 4. kolu Požega gostuje kod Vidovca (07. 10.), a u 5. kolu, u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc dolazi Bjelovar. Ta utakmica igrat će se u nedjelju, 15. listopada u 17,00 sati. 

 

 

Pročitano 669 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 02 Listopad 2023 09:25