Petak, 03 Travanj 2015 02:00

RK Sisak osvojio 11. RT "Požeški dječaci"

POŽEGA - U Sportskoj dvorani Grabrik u srijedu, 01. i četvrtak, 02. travnja, održan je 11. Rukometni turnir "Požeški dječaci" na kojem je nastupilo 16 rukometnih ekipa iz cijele Hrvatske.

Na turniru koji pod pokroviteljstvom Grada Požege tradicionalno organiziraju Sportsko društvo Lopta i Rukometni klub Požega, natjecali se oko 350 igrača rođenih 2002. godine i mlađi.

Turnir je ispred pokrovitelja otvorio Slaven Paponja, tajnik ureda gradonačelnika, a nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručio je Darko Puljašić, zamjenik gradonačelnika.

Nakon dva dana u kojima se u Grabriku neprestano igrao rukomet među četiri najbolje ekipe plasirale su se ekipe Siska, Petrijevaca, Valpovke i Osijeka.  

U finalu je RK Sisak rezultatom 18:7 svladao RK Petrijevce. 

U utakmici za 3. mjesto RK Valpovka je dobila RK Osijek rezultatom 12:8. 

RK Požega je turnir završila na osmom mjestu što je solidan plasman s obzirom na jaku konkurenciju.

Za najboljeg vratara proglašen je Fran Milošević (RK Petrijevci) dok je za najboljeg igrača izabran Matteo Rašić (RK Sisak).

Najbolji strijelac turnira je Jakov Krog (RK Valpovka). 

Kroz dugi niz godina održavanja "Požeški dječaci" su zbog odlične organizacije i dobrog termina odigravanja izrasli u jak i uvažen turnir koji je ustvari neslužbeno državno prvenstvo jer u Požegu dolaze najkvalitetnije ekipe u tom godištu iz cijele Hrvatske. 

Pročitano 2434 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 07 Travanj 2015 14:00