Nedjelja, 19 Studeni 2023 20:51

Rukometaši Požege pobijedili Valpovku (Valpovo) u 10. kolu 1. Hrvatske rukometne lige - Sjever

POŽEGA - Rukometaši Požege su u 10. kolu 1. Hrvatske rukometne lige - Sjever na svom parketu ugostili Valpovku (Valpovo) i ostvarili pobjedu rezultatom 33:27 (17:15). 

Požežani su opravdali ulogu favorita u ovoj odličnoj i zanimljivoj utakmici. Gosti su se požeškim ljubiteljima rukometa u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc predstavili kao mlada, ali čvrsta i kvalitetna ekipa, a domaći su njihov otpor slomili tek sredinom drugog dijela susreta. 

Valpovka je bolje otvorila utakmicu i nakon pet minuta vodila 1:4. U 11. minuti još  su uvijek bili u vodstvu od 5:7. Tada je počela domaća serija i u 14. minuti već je 9:7 za Požegu ali deset minuta poslije Valpovka je poovno imala vodstvo kod rezultata 12:14. Nakon nove serije domaćih na poluvrijeme se otišlo rezultatom 17:15. 

U drugom dijelu požeški rukometaši nisu dopustili nove preokrete i mirno su priveli utakmicu kraju ostvarivši pobjedu i upisavši nova dva boda koja ih ostavljaju u vrhu 1. HRL - Sjever. U 45. minuti vodstvo je povećano na nedostižnih 26:20, a ta prednost se onda i održavala do kraja. 

Marko Sertić bio je nezadrživ u ovom susretu potigavši 8 pogodaka sa svih mogućih pozicija. Toma Draženović je zabio 6 pogodaka ali bez ijednog promašaja. Oleg Polanec i Karlo Grgurić postigli su svaki po 4 gola, a  Ivan Antunović i Ivan Janjić dodali su po 3 pogotka. Vratar Ivan Cota bio je na svom standardnom nivou i obranio je 11 udaraca prema golu.

RK Požega je trenutno na 5. mjestu sa 12 bodova (6 pobjeda, 4 poraza). U idućem kolu ekipa trenera Daria Anića i njegovog pomoćnika Filipa Bešlića gostuje u Slatini kod aktualnog viceprvaka lige. Požežane očekuje težak dvoboj ali u ovom rangu oni mogu igrati protiv svakog protivnika i u svaki susret mogu ući s velikom dozom optimizma da će ostvariti pozitivan rezultat. 

Pred svojim navijačima rukometaši Požege će ponovno igrati za dva tjedna kada će ugostiti Đakovo u 12. kolu (02. prosinac), a posljednji susret prvog dijela sezone odigrat će u sklopu 13. kola na gostovanju kod Siska (09. prosinac). Drugi dio sezone počet će 03. veljače 2024. utakmicama 14. kola, a Požega će gostovati kod Rudara II u Samoboru. 

Pročitano 366 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 19 Studeni 2023 23:16