Petak, 29 Ožujak 2024 09:51

U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc počeo je 19. Rukometni turnir "Požeški dječaci"

POŽEGA - U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc jutros je počeo dvodnevni Rukometni turnir "Požeški dječaci 2024" na kojem sudjeluje 8 ekipa dječaka rođenih 2010. godine i mlađih. Uz domaćina Požegu na 19. izdanju ovog turnira natjecat će se i Umag, Ivanić, Nexe (Našice), Sisak, Brod (Slavonski Brod), Bjelovar i Osijek. 

Turnir su otvorili glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović i trener mladih rukometaša Požege Hrvoje Jurković koji je prije 20 godina i pokrenuo ovaj sada već tradicionalni turnir mlađih kategorija, a koji nije održan samo 2020. i 2021. godine zbog protuepidemioloških mjesta Stožera civilne zaštite oko koronavirusa. 

Prije početka turnira odigrana je utakmica u mini rukometu zmeđu ekipa RK Požega i RK Kutjevo.

Ekipe su na turniru raspoređene u dvije skupine po 4 ekipe, a danas će se odigrati ukupno 12 utakmica odnosno po 6 u svakoj skupini. Sutra će se tijekom drugog dana turnira odigrati 8 utakmica završnice odnosno polufinala, utakmica za 3. mjesto i finale kao i susreti za poredak od 5 do 8. mjesta. Svaka ekipa će tako na turniru odigrati ukupno 5 utakmica.

Na turniru će se odigrati 20 utakmica u trajanju od 30 minuta. Organizatori turnira su Sportsko društvo Lopta i Rukometni klub Požega, a generalni pokrovitelj Grad Požega. 

U sklopu ovogodišenjeg turnira ponovno će predavanje održati poznati hrvatski kondicijski trener dr. sc. Pero Kuterovac. Predavanje pod temom "Prevencija ozljeda" bit će održano danas (petak, 29. ožujka) s početkom u 18,00 sati u maloj dvorani na katu SD Tomislav Pirc.

Ovo je već treće predavanje u posljednje tri godine koje će ovaj poznati i svjetski priznati stručnjak na poziv požeškog rukometnog trenera Hrvoja Jurkovića potpuno besplatno održati u Požegi za trenere, sportaše, sportske djelatnike i sve zainteresirane građane.

Prvo predavanje u Požegi Pero Kuterovac održao je 14. 04. 2022., a tema je bila "Dugoročni razvoj mladih sportaša" dok je drugo predavanje je bilo 25. 06. 2023. s temom "Pravilna prehrana mladih sportaša".

Pročitano 464 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 29 Ožujak 2024 15:02